MANUS:  August Strindberg
BEARBETNING:  Rebecka Dellskog

MUSIK:  Louice Ottosson
SÅNGTEXTER:  Rebecka Dellskog

 

PRODUCENT: Kulturaktörerna

REGI: Jocke Gustavsson

KOREOGRAFI:  Petronella Lindén
RÖSTCOACH: Charlotte Ardai Jennefors


KOSTYM: Jenny Andreen, Rebecka Dellskog

 

REBECKA DELLSKOG
JULIE


Vår Fröken Julie är bearbetad av Rebecka Dellskog och hon står även för alla sångtexter i föreställningen.

Rebecka är skådespelare, sångerska och dessutom en av grundarna till Kulturaktörerna där hon producerar, regisserar och skådespelar. 

Rebecka är östgöte med bred musik- och teatererfarenhet. Med basen i Stockholm frilansar hon som skådespelare, musiker och musikalartist. Kanske har ni hört hennes röst i någon Disney-film, sett henne i reklamfilm eller på Östgötateatern. Sedan hösten 2017 är Rebecka medlem i ”The Choir by ABBA the Museum” som är en del av ABBA-familjen som förvaltar och förnyar
ABBAs musikskatt. 


www.rebeckadellskog.com
 

ANDERS GUSTAVSSON
JEAN


Anders är en frilansande autodidakt skådespelare som driver företaget Svartå Soffteater.
Har man vägarna förbi Mjölby under försommaren finns det chans att besöka den vackra Sörby Rundloge där han, tillsammans med Jocke Gustavsson, producerar och skapar spännande barn- och familjeföreställningar med mycket komik och sånger. "Rödluvan & Vargen" var den första i denna genre och finn nu även som turnerande version. Förra året kunde man se "Sherlock Holmes" och under försommaren 2019 intar "Frankenstein" denna scen som är byggd i fyra våningar.

Anders har medverkat i mängder av teateruppsättningar runt om i Sverige och har bland annat jobbat med mordgåtor och spökvandringar inom Comedy Art Theatre.

I filmens värld kan man alltid rikta blickarna mot filmerna om "Johan Falk" där Anders medverkat i tre säsonger som karaktären Victor Eriksen i det beryktade Rydellgänget.

Det här är den första produktionen med Kulturaktörerna som han gör, vilket han känner sig mycket hedrad över, och vi i Kulturaktörerna känner oss lika hedrade över att få ha en så kompetent skådespelare i vår första storslagna musikal. 

JESSICA STENDAHL
Kristin


I rollen som Kristin ser vi Jessica som är utbildad musikalartist på Balettakademin i Göteborg. Hon har under 2018 spelat i Sound of music på Intiman i Stockholm som under 2019 flyttar ner till Falkenberg.

Är man bevandrad inom reklamfilmernas värld har man säkert inte missat Jessica lite här och var.

Hon är även, liksom många andra, en stor beundrare av ABBA och turnerar världen runt med ett ABBA-tributeband.
I 40-talsgruppen "The Shoo Shoo Sisters" medverkar hon också med sin ljuva stämma.

Jessica skriver även mycket singer/songwriter-pop och har en vlogg på youtube som man absolut borde prenumerera på. "Jessica Stendahl 40 plus" heter den.

Tack vare nära och kära lyckas Jessica pussla ihop ett frilansande artistliv med ett familjeliv bestående av tre barn och två katter.

Det här är första gången Jessica jobbar med oss i Kulturaktörerna vilket vi är väldigt glada över.
Och Jessica ser fram emot att sätta tänderna i sin roll som Jeans fästmö, Kristin.